Kafkas Kurbağası – Pelodytes caucasicus

358_502_464473_20092011165847

Kaynak

Doğu Karadeniz’i ve Kafkasları kendisine yaşam alanı olarak seçmiş kurbağamız,Kafkas Kurbağası.Boyu 6 santime kadar çıkabilir.Sırt bölgelerindeki renkler yeşilden griye hatta kahverengiye kadar farklılık gösterebilir.Erkeklerin sırtında pürüzlü bir deri bulunur.Karın bölgeleri beyazımsı renktedir.Üreme dönemleri olan yaz aylarında,erkek bireylerin karınlarında koyu renkli kabarcıklar oluşur.Dişiler yumurtalarını küçük derelere ve durgun sulara bırakabilirler.Yumurtalar fındık büyüklüğündedir,genellikle su bitkilerine yapışmış bir şekilde gözlenirler.Dişi bireyler tek seferde 1000 ila 1600 arasında yumurta bırakabilirler.Gündüzleri taşların alt kısımlarında gizlenir,geceleri avlanmaya çıkarlar.Doğal habitatları ılıman ormanlar,çalılıklar,nehirler,tatlısu bataklıkları ve tatlısu çağlayanlarıdır.Habitat kaybından ötürü nesilleri tehlike altındadır.IUCN Red List’ e göre NT kategorisinde yer alır.IUCN den tür ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler çekinmesinler :

IUCN Red List – Pelodytes Caucasicus

Tür ile ilgili daha fazla fotoğraf adına genelde de tercih ettiğimiz gibi Bayram Göçmen’e başvurmayı tercih ettik,iyi seyretmeler.

Kafkas Kurbağası – Bayram Göçmen

-Yanlışımız,eksiğimiz için her daim ikaz mesajlarınızı bekliyoruz-

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s